Over ons

De zaak doet eerder denken aan een Art Gallery dan aan een gemiddelde juwelier. Rene en Joke van DIK JUWELIER  zijn dan ook niet doorsnee. Wel twee mensen met een passie voor hun werk.

 

De naam Dik stamt al uit 1930, toen deze familie een herenmode speciaalzaak startte. Later kwam daar een juwelierszaak bij. Rene en Joke kochten de zaak in de Beethovenstraat in 1987 en gaven hun eigen invulling aan de naam en het concept.

Beiden zijn vakmensen en erkende juweliers. Rene zelfs horlogemaker, juwelier en taxateur en Joke zit al 40 jaar in het vak. En nee, dat is haar absoluut niet aan te zien. Het dag en nacht samenwerken vinden ze heerlijk en dat stralen ze uit naar de klanten. De Beethovenstraat is eigenlijk een klein dorp midden in Amsterdam,  het is een heerlijke buurt.

 

Ze hebben wel hun eigen specialiteit. Zo is Rene meester in het repareren van uurwerken en Joke uit haar creatieve kant door het etaleren van de prachtige juwelen en het knopen en rijgen van parels en edelstenen. Wat ze absoluut gemeen hebben is dat ze houden van design, De Deense ontwerper Georg Jensen is dan ook ruim vertegenwoordigd in de strak, maar toch warm gestylde zaak, waar de juwelen bijna als kunstobjecten uitgestald zijn.

Hun eigen smaak komt ook tot uitdrukking in de collectie. Zo brengen de merken Bigli, Bron en Brusi veel kleur en designachtige stoerheid in de zaak. De parels van Schoeffel hebben ook die uitstraling en halen de door de natuur geschonken kleinoden uit de tuttige hoek. De liefde van René zie je terug in bijv. de Deense horloge merken Georg Jensen en Ole Mathiesen en het Zwitserse Mondaine.

 

Trots laat hij zien wat hij zelf draagt: ‘Hiervan is er maar één van in Nederland en laat ik die nou net hebben”.

 

Dik Juwelier bestaat al ruim 30 jaar en is gevestigd in Amsterdam Oud Zuid, Zij hebben ruime ervaring in de verkoop van exclusieve sieraden en horloges. Ook voor het taxeren van sieraden  en horloges bent u bij Dik Juwelier aan het juiste adres.